Voor verschillende grondstoffen kunt u bij Gebroeders de Vree BV terecht. Denkt u hierbij aan diverse soorten zand, tuingrond, grind, split en puingranulaat. Hieronder een overzicht van de grondstoffen welke wij kunnen leveren.

grijze_split

Grijze split 8/16mm

Hard gesteente met een grijs groene kleur voor verschillende toepassingen.

Grindzand

Grindzand

Grindzand is een zand soort die veelal gebruikt wordt om vloeren en of funderingen te storten.

menggranulaat

Menggranulaat 0/31,5 mm

Menggranulaat, ook wel gebroken puin of repac genoemd, is materiaal wat gebruikt wordt als fundering onder wegen, bestrating of grind/split. Wanneer U uw grind of split slechts als siertoepassig gaat gebruiken, volstaat anti-worteldoek onder het grind. Wanneer Uw oppervlakte zwaarder belast gaat worden (zoals opritten en parkeerplaatsen), dient U een fundering aan te brengen van menggranulaat onder het grind of split.

metselzand

Metselzand

Dit type industriezand wordt zoals de namen als suggereren vooral gebruikt bij de productie van metselspecie en cement. De gemiddelde korrelgrootte die als grondstof wordt gebruikt voor de productie dit type zand bedraag minimaal zo’n 300 micrometer.

ophoogzandlosgestort

Ophoogzand

Voor het ophogen van uw erf en andere oppervlakten wordt altijd ophoogzand gebruikt. Ophoogzand laat slecht water door en mag daarom niet voor andere doeleinden gebruikt worden.

parelgrind_8-16

Parelgrind 8/16mm

Parelgrind wordt gebruikt in de tuin. Veel hovenieren werken hiermee om de oprit te vullen. Daarnaast wordt het ook veel gebruikt als toeslag materiaal voor beton.

rodemijnsplit

Rode mijnsplit

Een rood-zwart mengsel van kalksteen en leisteen, afkomstig uit kolenmijnen. Afmeting 10/20 mm, toepassing halfverharding en siersplit, steensoort is kalksteen/leisteen, kleur is rood / zwart.

straatzand

Straatzand

Voor het ondersteunen van straatwerk wordt straatzand gebruikt. Straatzand laat zich gemakkelijk uitvlakken. Ook laat straatzand goed water door waardoor u minder last heeft van bijvoorbeeld plassen op uw oprit of terras.

tuinaarde

Tuinaarde

Tuinaarde kunt u uitermate goed gebruiken voor het aanleggen van het groeizame deel van uw tuin. Tuinaarde is nodig om dingen te laten groeien, denk hierbij aan uw gazon bijvoorbeeld. Ook voor het aanleggen van borders is het uitermate geschikt.

vloerenzand

Vloerenzand

Vloerenzand ook wel betonzand genoemd is geschikt om vloeren van te maken, bijv cement dekvloeren. Ook kan het worden gebruikt als drainage door zijn grove structuur, het laat goed water door. Ook onder natuursteen tegels en voor paardenbakken wordt dit zand wel eens gebruikt. Vloerenzand bevat een klein steentje en wordt daardoor bijna even grof als brekerszand wat wordt gebruikt tussen bestrating.